Renault наелектризира Кан

Main April 25, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8380 views | no comments

Renault е единственият официален автомобилен производител - партньор на филмовия Фестивал в Кан вече близо 30 години. Повече от 250 автомобила Renault ще се движат по улиците на Кан тази година, сред които ще се открояват и два 100 % електрически модела - Fluence Z.E. и Twizy.
От 16 до 27 май за първи път в историята на Кан, 100% електрическият седан Fluence Z.E. ще се движи заедно с Renault Latitude, за да транспортира филмовите звезди, млади таланти, продуценти и директори до червения килим. А изцяло електрическото двуместно Twizy, наскоро лансирано във Франция, и кабриолетът Mеgane CC Floride ще внесат допълнителен дух на фестивала.
Twizy ще бъде акцент на „Оранжевия Плаж“ под формата на специален колекционерски модел, с автографи от най-големите филмови звезди.
Творбите на Стефан Косман, официалният фотограф на Renault в Кан от повече от 20 години, ще бъдат изложени на терасата на плаж Marriott-Nikki.
Renault подкрепя също и асоциацията Les Toiles Enchantеe, спонсорирана от Ален Шаба и предоставя автомобили за транспортиране на оборудването за прожекции, както и за членове на асоциацията. Деца в неравностойно положение в региона на Кан ще могат да се насладят на филмовия фестивал напълно като присъстват на предпремиерни прожекции.
Връзката на Renault с киното датира още от първия филм на братя Люмиер, където Луи Рено се появява на волана на негата voiturette Type A. Първите снимки са направени в Биланкур, до Париж, близо до заводите на Renault.
Renault се интересува от всички форми на кино. Подкрепя редица фестивали, включително Кан, Довил, Алп Дюез, Маракеш, Лондон, Сан Себастиан и Валадолид и филмови институции, като Академия на изкуствата и техниките в киното, която организира Наградите Цезар, както и Наградите за късометражно кино „Златни нощи“. Повече от 110 години хиляди автомобили Renault са ескортирали звезди до снимачните площадки и до червения килим по цял свят.
Renault предоставя също така и автомобили за филмови и телевизионни продукции във Франция и по света. Автомобилите Renault участват в невероятни каскади и вълнуващи моменти заедно със звездите в известни филми като „И бог създаде жената“, „Изглед към долината на смъртта“ и „Гости от миналото“ или по-новите „Час пик 3“ и „Недосегаемите“ - последният най-голям успех на френската бокс офис класация с Франсоа Клюзе и Омар Су.
Renault продължава своя ангажимент във филмовите и телевизионни продукции с проактивна политика на партньорство и продуктово позициониране (в близо 300 филмови продукции през 2011 година).








 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...