Rinspeed пусна видео на най-яката маршрутка

Main February 19, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3945 views | no comments

Както вече ви бяхме разказвали, швейцарските тунери Rinspeed ще покажат на салона в Женева електрическото автобусче с възможности за свързване с електронни устройства. Тази младежки ориентирана весела концепция вероятно би превърнала трафика в София в нещо изключително приятно. След като изгледахме видеото с Rinspeed microMAX единодушно решихме, че искаме всички маршрутки в столицата да приличат на него. Хората в това чудно микробусче също пътуват прави, но в една светла и приветлива обстановка, дори пият шоколад, без да го разливат, чатят и пренасят цветя. Само че вместо със седалки, разполагат с облегалки, за които се закопчават и така всичко е напълно безопасно.
Прототипът, който е разработен съвместно с Harmann, представлява нещо като микробус и е подчинен на съвременната идея за споделено в уеб пространството пътуване и неизменната връзка на автомобила с всевъзможни смарт устройства. MicroMAX е подходящ за хора, които пътуват всеки ден до работното си място по едно и също време и в сходни посоки и обявяват намерението си в уеб-пространството. По пътя към тях се присъединяват още пътници, които споделят тяхното пътуване. Почти като в маршрутка, нали? Доста интересно решение е разпределението на седалките в нея, тъй като непосредствено зад шофьорската е залепена облегалката на втория ред места, които също са правостоящи.
Дължината на микробусчето е 3,6 м – колкото едно съвременно MINI, и въпреки това автомобилът предлага достатъчно място за шофьора, пътниците, детски колички и дори такава за пазаруване, като за всички е осигурено и достатъчно лично пространство. Височината е 2,2 м. Хладилник, кафе машина, happy-hour напитки и безгранична възможност за свързване на електронни устройства – всичко това дава възможност да се забавляваме, работим или освежаваме, без да губим излишно време, докато пътуваме. Освен това, придвижвайки се по този начин, всеки от пътниците се грижи за намаляването на въглеродните емисии и едновременно с това пасти пари, смята Риндеркнехт, шеф на Rinspeed.
Едва ли е необходимо да уточняваме, че както и всички останали концепции, които Rinspeed традиционно показва в Женева, microMAX също е с електрическо задвижване. За него са се погрижили специалистите от Linde Material Handling и то е с готов блок от мотокар. Тъй като чудото се движи изключително тихо, специалистите от Harman са разработили акустична симулация на звук от двигател, за да предпазят пешеходците.
Harman, специалистите в областта на инфотейнмънт системите, въвеждат т.нар. UrbanSWARM общество на основата на тяхната платформа-облак. Системата може да реагира заедно с навигацията в реално време и според трафика да променя пътя. Каквото и да ви обясняваме, думите са излишни, просто гледайте клипа под текста. Видео

 
Keywords:   micromax, rinspeed
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...