Shell откри първата по рода “Академия за горива”

Main September 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5605 views | no comments

Днес в София стартира първата по рода си информационна програма за автомобилни специалисти, посветена на горивата – “Shell Академия за горива”. Експерти с опит от България и чужбина ще споделят с българските специалисти своите познания за разработването на нови горива и технологии, съобразени със съвременните автомобили и горивни системи. Темата на първата от серията срещи е конвенционалните автомобилни горива, с акцент върху нормативната база в България и ЕС, ролята на присадките, качеството на горивата и системата за контрол. В рамките на Shell Академия за горива се предвиждат още няколко тематични информационни срещи, посветени на неконвенционалните горива и горивата на бъдещето. За участие в първата среща от поредицата бяха поканени представители на автосервизи, компании търговци и вносители на автомобили, медии. Академията е отворена за всички автомобилни специалисти и любители.
Специално за откриването на инициативата в София пристигна Джоан Смит, учен от екипа на Shell Global Solutions, разработващ новите технологии за горивата Shell. В специална демонстрация пред участниците тя представи ролята на добавките в горивата Shell и ефекта им върху елементите на горивната система на автомобила.
Идеята за “Shell Академия за горива” е разработена на базата на дълбочинно проучване, проведено сред автомобилни специалисти и представители на автосервизи от София и Пловдив. Резултатите недвусмислено показват, че темата за произхода и качеството на горивата е от съществен интерес за тях, но за съжаление в голяма част от случаите те не разполагат с необходимата детайлна и осъвременена информация. Най-често познанията им се основават на личен опит и мнения на клиенти, по-рядко на информация от интернет.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...