Skoda Superb - Официални данни за новия Superb

Main January 10, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1965 views | no comments

Чешкият производител Skoda свали покривалото от дългоочаквания наследник на Superb, който се цели към горната средна класа (бизнес класата). Както повечето нови автомобили Superb също е пораснал видимо спрямо своя предшественик. Увеличените размери по дължина и ширина водят до по-добро вътрешно пространство.

В новия Superb са интегрирани някои смели технологични решения, които обикновено не се предлагат в този сегмент. Сред тях са адаптивните завиващи предни светлини, нова електронно-контролирана климатична система, автоматичен асистент за паркиране и впечатляващите девет въздушни възглавници.

Благодарение на факта, че Skoda е компания собственост на Volkswagen, Superb има достъп до някои от най-добрите двигатели в света. В резултат на това седанът ще се предлага с три бензинови и три дизелови агрегата. Мощността ще варира от 105 до 260 к.с., а опции за трансмисия с тях ще бъде или ръчна, или DSG. Skoda Superb ще се произвежда във фабриката на компанията в Квасини в Чехия. Очаква се да влезе в продажба през втората половина на тази година.

Ако трябва да гледаме обективно, то Skoda са избрали доста странен момент да пуснат тази информация в навечерието на автомобилното изложение в Детройт. Всъщност моделът ще бъде показан за първи път на автосалона в Женева през март.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...