SL65 AMG – Mercedes откри сезона на роудстърите

Main March 20, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4635 views | no comments

Mercedes-Benz разкри пълната информация и богата галерия от снимков материал за новия си „железен юмрук в кадифена ръкавица“ - SL65 AMG, чиито продажби започват от ноември тази година. Официалната му премиера ще се състои на салона в Ню Йорк през април.
Двигателят е V12 с макс. мощност 621 к.с. и макс. въртящ момент от 1000 Нм, възможен между 2300-4300 об/мин.
С него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,0 сек, а максималната му скорост е ограничена на 250 км/ч. При такава мощ нивото на вредните емисии е сведено до 270 г/км СО2, а комбинираният среден разход е 11,6 л/100 км. Масата на SL65 AMG е 1950 кг.
Както и всички представители на гамата SL каросерията му е изцяло изработена от алумний и спрямо предишния модел той е „отслабнал“ със 115 кг.
Двигателят M275 V12 е разработен на базата на познатия ни досега M279, но е претърпял редица подобрения. Мощността на битурбомотора е увеличена с 18 к.с., като самият двигател е олекнал с 3,2 кг спрямо предишната си версия. Той е с каталитичен конвертор, stop-start система и намалено триене за по-ефективна работа.
Предваталената кутия е 7-степенна автоматична SPEEDSHIFT PLUS вместо предишната 5-степенна.
Модифицирана е и ауспуховата система, като от нея също са икономисани „килограми“. Докато външният дизайн на автомобила не се отличава много от този на SL63 AMG, интериорът е бил подложен на редица положителни промени. Стандартното обзавеждане е обогатено, като вече включва екстри от сорта на паркинг-асистент PARKTRONIC, аудиосистема Bang & Olufsen, карбонови елементи, инфоразвлекателна система с 40-гигабайтов харддиск и GPS навигация, покрив MAGIC VISION CONTROL и автоматично изскачащи дъги за защита на пътника и шофьора при преобръщане.
Някои от опциите, които си струва да отбележим, са карбон-керамичните спирачни дискове. Обогатена е и цветовата гама.
Както споменахме, новият SL65 AMG влиза в продажба от ноември, през май в шоурумовете ще се появи SL550, а юли е месецът на SL63 AMG.

 
Keywords:   AMG, mercedes benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...