Smart и BASF правят високотехнологична концепция

Main September 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5500 views | no comments

Във Франкфурт Smart ще покаже предвестника на новия ForTwo под формата на концептуалния Forvision 2011. Прототипът е разработен съвместно с немската химическа компания BASF, помогнала на производителя в разработването на някои технологии за автомобила като покрива на концепцията, който е с органични слънчеви панели. Тяхното призвание е да захранват мултимедийните системи и климатика на борда на автомобила.
В конструкцията на вратите и интериора е използвана епоксидна смола, армирана с въглеродни влакна. Това позволява да се понижи масата с 50% в сравнение с обикновената стоманена конструкция. Джантите са изработени от специална висококачествена пластмаса и тежат приблизително с три кг по-малко спрямо конвенционалните алуминиеви.
Тапицерията на седалките е e-textile, материал с изключителна топлопроводимост, който ще замени конвенционалните системи за отопление на седалките.
Част от всички тези технологии са все още в процес на разработване, но имат напълно реални шансове да се появят в серийните модели в най-близко бъдеще.
Серийната версия на Smart ForTwo от следващо поколение ще легне на платформа със задно предаване, разработена съвместно от Daimler и Renault-Nissan.

 
Keywords:   basf, smart fortwo, textile
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...