SMS Limited - Нова подмарка от Saleen

Main March 17, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1960 views | no comments

Само седмица преди представянето на изцяло нов суперпрототип Saleen съобщи за формирането на SMS Limited, като това ще бъде марката на Saleen, която ще бъде своебразен флагман. SMS Limited се присъединява към други подразделения на Saleen като Saleen Autosport, Saleen Speedlab и Saleen Incи ще се ползва за нова серия от ултраспортни мускулести автомобили и нови суперавтомобили.

Основателят Стив Салийн казва, че решението за пускането на нова марка и серия нови модели не е случайна, като в основата й е бързо растящият пазар за лайфстайл автомобили, иновативни технологични решения и нови аксесоари. И поради близките отношения на г-н Салийн с Ford е била нужна нова марка, с която да се промотират серия нови глобални модели.

Затова и в момента инженерите работят върху нова гама модели “Signature Series”, както и технологични елементи, предназначени за големите пазари. Първият от новите автомобили ще бъде базиран на прототипа S5S Raptor Concept, който ще бъде представен по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Raptor ще бъде спортен автомобил със средноразположен двигател и каросерия от въглеродни влакна и алуминий. Агрегатът ще бъде 5-литро V8, а цената на автомобила ще бъде между 150 000 и 200 000 долара.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...