Spyker C8 Aileron - Очаквайте до края на годината...

Main August 17, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1314 views | no comments

Ново: Автошоуто Pebble Beach Concours d’Elegance тече, като един от интересните модели, които предстои да бъдат показани, е Spyker C8 Aileron. Автомобилът ще направи сега своята публична поява, след което следва да влезе в серийно производство. Това реално е дебютът на колата в Северна Америка. Както бе и в при прототипа, представянето на модела ще бъде повече от впечатляващо – за това гарантира V8 от Audi, който трябва да ускорява холандеца до 100 км/ч за 4.5 секунди. Максималната скорост пък се очаква да възлиза на 300 км/ч.

Подготвен за производство в края на 2008 година, всеки Aileron разполага с аудио система Kharma, GPS, Bluetooth, CD плеър, и възможност за свързване на iPod. В листата с допълнително оборудване ще присъстват 19-инчови джанти, алуминиев екстериор за таблото, кожени детайли в интериора и уреди, доставени от Chronoswiss. Ако дори и това не е достатъчно екстравагантно, то клиентите могат да поръчат и комплект за пътуване Louis Vuitton, специално изработен за Spyker - единствената автомобилна компания в света, която има подобен договор с известната френска дизайнерска къща.

Ако това не ви се струва достатъчно откачено, клиентите ще могат да поръчат комплект за пътуване Louis Vuitton, специално изработен за Spyker - единствената автомобилна компания в света, която има подобен договор с известната дизайнерска къща от Франция.

Автомобилът бе показан предварително на 13 август и ще може да бъде видян и на 17-ти, когато ще бъде истинският конкурс.


Предишен материал: Въпреки известните промени в ръководството на Spyker и финансовите проблеми през последните 12 месеца холандският автомобилен производител успя да оцелее, та дори и да се представи по време на течащото в момента автомобилно изложение в Женева, разкривайки нов модел. Колата притежава изцяло алуминиевата дълга база на Spyker C8 и получава мето Aileron, като ще се предлага с автоматична и ръчна трансмисия.

Подобно на всички модели С8, новият Aileron също притежава конфигурация със средноразположен двигател в специална алуминиева рама, като същият метал доминира и в каросерията. За най-новия модел Aileron инженерите са се постарали върху подобряването на твърдостта на рамата, като това е постигнато, без да бъде добавяно никакво тегло. Междуколесната база е нараснала с около 10 см, а и предната следа е допълнително разширена.

Други стилистични черти на колата включват полирани въздухозаборници, по-голям отвор за радиатора, както и V-оформен нос. Същевременно предните фарове са допълнително дооформени, за да бъдат още по-близки с дизайна на каросерията. В тях са внедрени и LED светлини, като стандартни са си и ксеноновите светлини.

Aileron ще продължи да ползва все същия 4.2-литров V8 агрегат от Audi, който има на разположение 400 к.с. Двигателят може да бъде куплиран с шестстепенна ръчна трансмисия Getrag или пък ZF автоматик (който ще бъде първият за Spyker). Колелата са 19-инчови, като зад тях се крият големи въглеродно-керамични спирачки AP Racing с оцветени апаратчета. Освен това при този модел има и нови настройки за окачването.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...