SRT показа новия Viper

Main April 5, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4930 views | no comments

На автосалона в Ню Йорк се състоя дебютът на SRT Viper. Подразделението на компанията Chrysler за производство на спортни автомобили, Street and Racing Technology, представи едновременно две версии на суперкара: Viper и Viper GTS. „Новото поколение Viper ще стане флагман на новия бранд”, подчерта шефът на SRT Ралф Жил и добави, че в подразделението на Chrysler просто не са могли да допуснат изчезването на легендата. Автомобилът от предишното поколение, чието производство бе спряно през 2010 г., остава единственият Dodge Viper, но благодарение на почитателите на модела не само бе възроден, но и, по думите на конструкторите, е станал още по-добър. Суперкарът е получил ново шаси, регулируемо окачване с два варианта на настройките и новоразработена каросерия, което пък е позволило намаляване на теглото на Viper с 50 кг. Под капака на купето със задно задвижване се оказва 8,4-литров десетцилиндров атмосферен двигател с мощност 640 к.с. и с въртящ момент 812 Нм, работещ в комбинация с шестстепенна механична предавателна кутия Tremec TR6060.
Констукторите са дали на автомобила система за бърз старт от място Launch Control, система за стабилизиране с няколко режима, четириканални спирачки Brembo с 355-милиметрови дискове, както и 18- и 19-инчови джанти.



Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...