Ssangyong Motor представя трето поколение New Chairman H и еко-прототипи

Main April 6, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2680 views | no comments

Източник: www.ratola.bg

На открития в петък, 1-и април, Автосалон Сеул 2011, SsangYong Motor Company представи новата си моделна линия, оглавена от 3-то поколение на класическата за компанията лимузина Chairman. Показани бяха и няколко футуристични концептуални автомобила с екологични двигатели, между които лимузината W Summit, компактния всъдеход KEV2 (Korando Electric Vehicle второ поколение), и спортния пикап SUT1.



New Chairman H

New Chairman H е наследник на първите две поколения на корейския флагман Chairman и цялостния му дизайн е подчинен на неокласицизма. Предната му част се характеризира с решителни линии, които се спускат от капака и калниците към фаровете и от капака към радиаторната решетка. Линията на задната част е класическа, "разчупена" от новия хоризонтален оптичен блок с LED-светлини.



Интериорът на New Chairman H впечатлява с нов дизайн на арматурното табло и нови позиции на контролните уреди, за по-добър зрителен ъгъл и по-удобно управление от страна на водача.



New Chairman H e оборудван с най-модерните системи за сигурност и комфорт, включително:

▲ ESS (Emergence Stop Signal) и HSA (Hill Start Assist) в допълнение към пакета ESP

▲ Луксозни седалки от естествена коже, които вече са част от серийното оборудване

▲ Чувствителен към скоростта волан, за по лесно и безопасно шофиране

▲ Ново поколение бордови компютър, изписващ ключови съобщения на 3.5-инчов Dot Matrix Type LCD екран и бяло, мултифункционално "super vision" арматурно табло

▲ Вентилирани предни седалки

▲ Подгряване на волана

▲ система smart key



New Chairman H ще се продава от дилърите на Ssangyong Motor в Корея от месец май.



Футуристични технологии

Технологичният напредък на Ssangyong Motor беше представен чрез няколко салонни прототипа: Модерният "градски камион" SUT1, наследник на спортния пикап Actyon Sports, лимузината W Summit, базирана на актуалното поколение Chairman W, чистият електромобил KEV2, който е еволюция на новия SUV Korando и четири типа екологични двигатели.



SUT1, който обра овациите на тазгодишния Автомобилен Салон Женева, е предпроизводствен концептуален автомобил, съчетаващ в себе си предимствата на SUV и пикап.



Лимузината W Summit, създадена на базата на актуалния Chairman W, въвежда новата пространствена естетика на Ssangyong Motor, характеризираща се с щедри обеми, чисти линии и лукс до последния детайл.



Еволюция на визията за "зелен автомобил" на SsangYong, представена за пръв път на Автомобилен Салон Бусан 2010 с концепта EV1 (Electric Vehicle 1), е новият концептуален електромобил KEV2 (Korando Electric Vehicle 2). Той е оборудван с дизелов двигател с мощност 120kW и 350-волтов литиевополимерен акумулатор с мощност 35kWh. Максималната му скорост е 150 km/h, а независимият пробег е 180 km. За посетителите на Автомобилен салон Сеул 2011 е предвидена отделна тест-драйв зона, в която могат да изпробват Korando EV, оборудвано е технологията на KEV2.



На щанда на Ssangyong Motor, разположен върху площ от 1500㎡ са показани и три нови екологични дизелови двигателя и един бензинов, отговарящи напълно на екологичните норми Euro 5 и Euro 6, както и на най-строгите ограничения за емисии на CO2.



Акцентът на тазгодишния Автомобилен Салон Сеул 2011 е поставен върху екологичността и енергийната ефективност.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...