Subaru на Автомобилен салон София 2007

Main June 21, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2535 views | no comments

Официалният вносител на Subaru за България Субару Моторс Трейдинг представя на Автомобилен Салон София 2007 (16-24 Юни) 7 модела. В Зала 2 на Щанд № 2.7 публиката за първи път има възможност да види B9 Tribeca и обновените модели Оutback и Legacy.

Първият много луксозен и ултрамодерен SUV на компанията - топ моделът B9 Tribeca е представен с модел със 7 места и версия с 5 места. Автомобилът има оригинален дизайн и изключителен интериор. Таблото прави изключително впечатление с футуристичния си дизайн и качествени материали. Нивата на оборудване са три, като сред опциите са навигационната GPS система с тъч скрийн и DVD. Моделът е оборудван с двигател тип Boxer, запазена марка на Subaru. Обемът му е 3.0 литра с максимална мощност от 245 к.с., а въртящият момент има пик от почти 300Nm още при 4200 об/мин. Съчетава се с модерна 5 – степенна автоматична скоростна кутия с възможност и за ръчно управление и два режима на работа. Усилието се предава към четирите колела през изключителната симетрична система AWD / Symmetrical All Wheel Drive/.

Обновеното Legacy веднага се разпознава по решетката с променена форма, с емблема върху хромиран елемент, напомнящ крила и препращащ към сериозното авиационно производство на гиганта майка Fuji Heavy Industries. Бронята и спойлерът са оформени по нов начин в по-спортен стил. В интериора също се чувстват по-осезателно "авиационните" елементи. По отношение на лукса правят впечатление настройването на шофьорската седалка в 8 посоки и DVD навигацията. За 2.0 и 3.0 - литровите двигатели на основните гами са на разположение вече и нова 6-степенна механична скоростна кутия, която ще допълни 5-степенната механична и много специалните автоматици Sportshift с 4 и 5 скорости за по-малките и големи варианти на модела.

Новият Outback по традиция е изграден на комби варианта Legacy, но е с още по-големи възможности за проходимост с просвет от 200 мм и повишена функционалност до границите на моделите SUV. Той също е променен като дизайн и е още по-впечатляващ с новата си хромирана решетка, фарове за мъгла и спойлер. Допълнителните странични защитни панели правят този кросоувър бързо разпознаваем отвън. Вътре финесът и луксът са на топ ниво, интериорът е просторен и гъвкав и има доста новости като телескопичен волан със сателитен круиз контрол и връзка, Xenon фарове /опция при 2.5i/. Нови са още двузоновият климатик, мултифункционалният дисплей и планките за смяна на предавките във версията на модела, оборудвана с 5-степенния автоматик. На изложението Outback ще бъде представен с двигател 2,5 литра 4-цилиндров с 165 к.с.

Специално място е отделено и на спортната слава и пряката връзка на Subaru с ралитата. Експонат е супер моделът Impreza STI, а голямата атракция на щанда за всички рали маниаци е WRC Driving Simulator, на който всеки може да се почувства на мястото на пилота на Subaru в световните ралита Петер Солберг. Друга интересна атракция ще бъде изложения разрез на Subaru Boxer двигател на Impreza STI.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...