Tata Nano тръгва в края на февруари

Main January 23, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1227 views | no comments

Tata планира да достави първите екземпляри на супер-бюджетния си автомoбил Nano в шоу-румовете на дилърите си в края на малък сечко. Оригиналната дата за лансиране на колата на пазара беше още през октомври миналата година, но това беше торпилирано заради невъзможността да бъде пуснат в експлоатация главния за производството на модела завод.

"И двата основни варианта - базовия и този с пълен комплект екстри ще бъдат доставени в изложбените зали в края на следващия месец" е заявил отговорен представител на марката.
От индийски прес-източници става ясно, че ТАТА е била принудена да форсира производството на двигатели за малката кола в пилотен завод, който всъщност е трябвало да бъде развоен и изследователски център в производствения комплекс на фирмата в Пун. Същият завод във форсиран порядък ще прави засега и предавателните кутии на модела.

Основният завод за двигатели на Nano трябваше да бъде направен в Сингур, Западна Бенгалия. Но заради затрудненията с местните фермери се е наложило създаването на нова производствена линия в централния завод на марката. Протестите през септември миналата година, заради ниските компенсации за земята, наложиха пълното изтегляне на Tata Motors от Сингур и забавяне сроковете за стартиране на производството на най-евтиният в света на пазара сериен автомобил.

 
Keywords:   Tata
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...