Team Lotus купи Caterham (видео)

Main April 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2560 views | no comments

Team Lotus и малайзийският милиардер Тони Фернандес официално потвърдиха закупуването на легендарния британски производител на спортни коли Caterham. Сделката ще позволи проектиране и производство на нови модели и вграждане на технологии от Формула 1.
Caterham Cars ще продължи да изповядва философията и идеите на Колин Чапмън и легендарният модел Seven ще бъде доразвит благодарение на опита ни от F1, казва официалното съобщение на отбора. – Вече имаме успешни продажби в Европа, Япония, Австралия и Близкия Изток и сега са налице всички предпоставки за още повече резултати. С помощта на Team Lotus ще успеем да пренесем духа на Catherham до нови пазари.”
Team Lotus купи Caterham 01Решението бе обявено дни преди официалното произнасяне на съда във Великобритания по делото за името на Lotus. Tова засили слуховете за смяна на името на Team Lotus на Caterham в случай на негативен за отбора развой в съдебната зала.
Изпълнителният директор на Caterham Cars Ансар Али добави: „Това е още една славна страница в историята на Caterham. Ще останем верни на философията си от последните 40 години, заради която имаме толкова верни почитатели и клиенти.”



Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...