Toyota вече с цяло електро-хибридно семейство

Main March 11, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2849 views | no comments

Едновременно с амбициозния си спортен модел FT-86-II, Toyota показа в Женева, цяла серия хибридни и един напълно електрически автомобил. Най-голям интерес предизвиква изцяло новият Yaris, който демонстрира нов силов агрегат HSD (Hybrid Synergy Drive). Градският компактен автомобил на марката е получил аналогична уредба като на бестселъра на Toyota Prius, включваща 100 кончета бензинов мотор 1,8 литра и 80 к.с. електродвигател.

Другият член на новото екологично семейство на Toyota използва същият мотор - 7-местният компактен ван Pruis+. Колата е с увеличено междуосие спрямо това на Pruis, по-висока е и има трети ред седалки, предназначени за деца.

Третата новост на японския щанд беше напълно електрическият модел IQ EV, снабден със сериозен електромотор 64 к.с. и акумулатор, позволяващ с едно зареждане изминаването на 105 км. Колата може да се зареди с ток до 80% на акумулатора само за 15 минути, но за целта е необходимо специално зарядно устройство. IQ EV се ускорява от място до 100 км/ч за 14 секунди, а максималната му скорост е 125 км/ч.

Последният нов член на семейството всъщност е и първият - хибридният Prius, но с добавена възможност за дозареждане на акумулатора и от домашната елмрежа по схемата Plug-in.

Всъщност хибридното семейство на Toyota не се изчерпва само с автомобилите, носещи нейната марка, а е доста по-голямо, ако се има предвид и луксозната й марка Lexus. В Женева от нея беше показан нов хибриден модел - комбито CT 200h с разход на гориво 3,8 л на 100 км път и отделяни вредности от 87 грама СО2 на км.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...