Toyota частично възобновява производството в Япония

Main March 29, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2395 views | no comments

В понеделник, 28 март, компанията Toyota частично възобнови производството в два от своите заводи в Япония за първи път след 11 март, когато страната пострада от разрушителното земетресение и цунами. Reuters съобщава, като се позовава на представители на автоконцерна, че става дума за две предприятия, разположени в централната и южната част на Япония и незасегнати непосредствено от стихията. Те сглобяват бестселъра Toyota Prius и два хибрида Lexus. В информацията на компанията се казва, че двата завода работят на половината от капацитета си и могат отново да бъдат преустановени, ако възникне дефицит от компоненти.
Вече е известно, че след земетресението Toyota, както и други японски автокомпании, прекрати производството във всичките 18 нейни завода в Япония, а обемът на производството на коли в Северна Америка бе намален. Експерти предполагат, че в резултат на извънредната ситуация Toyota не успя да произведе 140 000 автомобила — почти четвърт от общия обем от намаляването на капацитета на автомобилната индустрия през последните дни.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...