Toyota Auris HSD бе определен за „Автомобил на бъдещето”

Main February 15, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3102 views | no comments


Немският автомобилен клуб ADAC присъди наградата Жълт ангел 2011 на първия автомобил пълен хибрид в C-сегмента

Практичността, ефективността и екологичните показатели на хибридния Auris бяха определящите фактори за решението
Журито присъди отличието на един достъпен, безкрайно практичен продукт, оборудван с технологии от бъдещето
Наградата Автомобил на бъдещето бе присъдена за първи път

Toyota Auris HSD е Автомобил на бъдещето. В тази новосъздадена категория на годишните награди "Жълт ангел ('Gelben Engel') на немския автомобилен клуб ADAC, хибридният Auris бе отличен благодарение на отличния разход на гориво и рекордно ниските нива на вредни емисии в този клас.

Според журито, Auris HSD е най-напредничавият хибриден автомобил, защото съчетава всекидневна практичност, ниска цена, минимално влияние върху околната среда и отлична безопасност. Тази оценка се основава на новата система за оценяване на ADAC, която гарантира обективното разглеждане на всички автомобили в класа, борещи се за отличието.

За крайното решение под внимание са взети следните качества: околна среда (замърсяване, CO2 емисии), цена (базова цена, разходи за гориво), практичност (брой седалки, багажно пространство, максимален пробег, пробег между зареждане с гориво или зареждане на батерии) и безопасност (въздушни възглавници, ESP). До оценяване се допускат само автомобили, които се задвижват на бензин, дизел или електричество, оборудвани със старт-стоп система и покриващи нормите Euro 5 за бензин и Euro 6 за дизел.

Toyota Auris HSD, първият пълнохибриден автомобил в компактния C-сегмент, напълно покрива тези изисквания. Благодарение на системата Hybrid Synegy Drive (HSD), Auris хибрид постига рекордно ниските 89 г/км емисии на CO2, а отделените твърди частици и азотни окиси (NOx) са значително по-ниски от дизеловите двигатели. Като се добави и средния разход на гориво от 3.8 л/100км, Auris HSD става недостижим в класа си. За разлика от изцяло електрическите автомобили, хибридният Auris няма ограничения в пробега – с него може да се пътува на дълги дистанции, като мощността се предоставя от бензиновия двигател и електромотора едновременно.

Хибридния Auris освен всичко останало, е и много достъпен продукт, с цени, напълно конкурентни на сходни автомобили в същия клас, но оборудвани със стандартни бензинови и дизелови двигатели. С Toyota Optimal Leasing Auris HSD струва 430 лв. на месец! Няма нужда да се споменава изключителното удобство и удоволствие от шофиране, както и възможността да управлявате автомобила в напълно електрически режим при нулев разход на гориво и пълна тишина.

Toyota Auris HSD отбелязва първата крачка към оборудването с хибридно задвижване: Hybrid Synergy Drive на цялата Европейска моделна гама на Toyota до 2020 година. Toyota планира да въведе не по-малко от 10 модела, задвижвани от иновативната система в следващите няколко години.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...