Toyota GT86 стана рекордьор в „Гинес“

Main September 30, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6360 views | no comments

Японското спортно купе Toyota GT86, разработено съвместно със Subaru, официално стана най-бързият дрифт автомобил в света. Така то попадна в Книгата на рекордите „Гинес“. Любопитен факт е, че скоростта е дело не на японски пилот, а на поляка Куба Прзигонский от отбора Orlen. Пред представители на книгата „Гинес“ той успя да подкара автомобила при управлявано поднасяне с 256 км/ч. Това е тройно повече от постигнатия през май рекорд с BMW M5 и с Йохан Шварц, инструктор от BMW Performance, зад волана.

От само себе си се разбира, че скоростта на японката не е регистрирана със сериен автомобил. Рекордьорката е била специално подготвена за изпитанието. Мощността на изходния 2,0-литров двигател е била увеличена от 200 на 1068 к.с. с помощта на две турбини. Това решение на свой ред е наложило доработване на окачването и спирачната система.


 
Keywords:   toyota
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...