Toyota Venza – кросовърът-седан

Main February 7, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1965 views | no comments

Не е много ясно какво точно имат предвид японците, определящи по този начин новия си луксозен всъдеход Toyota Venza. Това си е типичен голям луксозен всъдеход, да не кажа и пораснало комби. Според хората на Тойота те имат право на това определение след като колата предлага сериозна комбинация от комфорт и удоволствие на управлението, подобно на петместен луксозен седан, но с качествата на истински СУВ.

Новият луксозен кросовър е направен специално за Северо амeриканския пазар в техническия център на Toyota в Ан Арбър и ще се предлага засега изключително само в Щатите и Канада. Екстериорът е доработен в дизайнерското студио Calty design studios в Ню-порт Бийч.

Колата наистина предлага обемен интериор подобно на голям луксозен петместен седан и много товарно пространство зад задната седалка. Тя от своя страна може да се сгъва разделно в съотношение 60/40 или да се сгъва изцяло, предлагайки равно товарно пространство. В същото време за по-висoк комфорт на пътуващите отзад гърбът на задната седалка може да се накланя в рамките на 14 градуса.

Автомобилът се задвижва от 3.5-литров V6, който развива максимална мощност от 268 к.с. при 6200/мин или от четирицилиндров двигател с ходов обем 2,7 л.

Цялата гама на Venza е оборудвана с двузонален климатик, AM/FM шестдисков CD, регулируем в две посоки волан с ауди-контроли на него, безключово отваряне на автомобила, електрохромно огледало с компас, мулти-информационна система, круз-контрол, тонирани стъкла и много други, любими на американците джаджи.

Това е и първата кола на марката, която стандартно идва с 20-цолови лети джанти при варианта с шестцилиндров двигател и с 19-цолови при четирицилиндровите модели. Venza притежава и иновативна система за смяна на светлините Automatic High Beam, която отчита насрещния трафик и автоматично превключва от дълги на къси светлини при нужда. В допълнителното оборудване влизат сателитно радио, навигационна система, камера за паркиране на заден ход, отваряне на задната врата с електромотор и блутут подготовка.

 
Keywords:   design studios, toyota
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...