Velasco 43 стана „Европейска яхта на годината“

Main January 23, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10475 views | no comments

Знаете ли, че първият за годината най-голям яхтен салон се провежда на суша? Може и да ви звучи невероятно, но е факт – говорим за изложението в Дюселдорф. Именно там всяка година се обявяват победителите в конкурса „Европейска яхта на годината“. Естествено лодките са разделени на категории, като за начало – ветроходни и моторни, а после и по размери. Решихме да ви запознаем с „европейката на годината“ в сегмента на лодките до 45 фута (прибл. 14 м). Тя е „девойка французойка“, направена е от корабостроителницата Jeanneau, а името й е VELASCO 43. Не, няма нищо общо с испанския живописец Веласкес, но пък си е достатъчно живописна сама по себе си. Макар и малка (при яхтите 13,7 метра ги нямат за нищо), тя черпи вдъхновение от по-големите си посестрими в занаята и дори си има открит летен мостик отгоре (флайбридж, както е модерно да се казва). Е, купонът наистина е там – всевъзможни лежанки за слънчеви бани, втори пост за управление на открито и барбекю.
Животът е прекрасен на борда и местата, където той се случва най-активно, са цели три. Вече ви споменахме открития мостик, остава да добавим и зоната за къпане в морето и с лежанки за слънчеви бани в кърмата. Там има и душ, вграден в мачтовия радар. Сърцето на лодката е кокпитът и най-вече - основният U-образен салон, допълнен от лятна кухня. Вътрешният пост за управление е гарниран от удобна двойна седалка. Въпросната пейка лесно се трансформира в лежанка. Е, слънчевите бани и други неща са възможни навсякъде. Въобще на борда всичко е на принципа „фокус-мокус“, така че едно и също пространство да изпълнява няколко функции. На това му викат – оптимално оползотворяване на територията.Предната кабина е предназначена за собствениците на яхтата и двата й големи илюминатора пропускат достатъчно количество естествена светлина. Там откривам двойно голямо легло, отделни тоалетна и душ-кабина. Гостите ще настаните на десния борд в по-малката предвидена за тях спалня (така е при яхтите – стопанинът преди всичко!). Те също си имат собствени санитарни помещения.
Лодката е маневрена и икономична (при яхтите това е относително понятие, защото вярвате или не, разходът се измерва в литри в час). Широчината е 4,13 м, а резервоарът за вода побира 400 л. Двигателите са два 6,7-литрови, всеки с мощност 380 к.с.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...