Volkswagen стяга бюджетна марка за Китай

Main January 24, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1923 views | no comments

Volkswagen смята да пусне нова нискобюджетна марка в Китай. Ще произвеждат автомобилите в страната и те ще струват не повече от 8000 евро. В момента немският гигант преговаря с евентуалните си китайските си партньори.
Новата марка би позволила на производителя да навлезе в нов сегмент на този съблазнителен за всички пазар. В момента с евтини модели за Китай разполагат General Motors, Honda и Nissan. Всички ще произвеждат бюджетните коли заедно с китайски партньори, но ще ги предлагат под нови марки.
Подобен ход в най-скоро време готви и PSA Peugeot Citroen, като френската компания има вече договор с Changan Automobile Group.
Преди време изтече информация, че Volkswagen ще разработи компактен евтин модел заедно с индийския производител Maruti, който в момента е собственост на Suzuki. Цената нямало да надвишава 8600 долара.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...