Volkswagen с четири топмодела на Автомобилен салон София 2007

Main June 19, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 944 views | no comments

По време на 17-ия Автосалон София 2007 Volkswagen представя за първи път на нашия пазар четири топ версии на автомобили на Фолксваген – новият CrossTouran, който е лайфстайл версия на компактния ван Touran, индивидуализираният модел на кабриолета Eos, произведен от Volkswagen Individual, високо оборудваният вариант на популярния всъдеход Touareg и супермощната модификация на Passat, показвана за първи път в България.

CrossTouran 2.0TDI DSG
Изложеният CrossTouran се задвижва от свръхмодерният дизелов двигател 2.0 TDI DPF (филтър за твърди частици) с директно впръскване и турбина, развиващ 170 к.с. от работен обем 1 989 куб.см в комбинация с най-бързата 6-степенна автоматична трансмисия с два сухи съединителя DSG с типтроник режим. Синхронът между автоматичната скоростна кутия и високотехнологичния турбо-дизел са гаранция за спортен дух и минимален разход на гориво - максимален въртящ момент от 350 Нм в диапазон от 1750 до 2500 об./мин и висок динамичен характер от 0 до 100 км/ч за 9.1 секунди.

CrossTouran е лайфстайл автомобил със спортно излъчване. Той е вторият автомобил от линията Cross, представен у нас след CrossPolo, чиято премиера беше миналата година. Подчертаният спортен дизайн, чувството за свобода, вълнуващият и уникален стил, както и Off-road излъчването му го правят неповторим.

CrossTouran впечатлява с прецизност в детайлите и с най-новите технологии, които глезят водача и пътниците. Пример за това е уникалната по рода си системата за самопаркиране Park Assist, която само при натискането на един бутон можете да паркира вашия автомобил напълно самостоятелно. Докато шофирате със скорост под 30км/ч и включена система, ултразвуковите сензори сканират околното пространство от двете страни на автомобила, така и до него. Ако има достатъчно място, просто превключвате на задна предавка и се облягате назад - иновативният ParkAssist сам ще завърти волана под подходящия ъгъл, подавайки акустични сигнали за разстоянието до най-близкото препятствие. Вие контролирате паркирането само посредством газ и спирачка.

Еos Individual 3.2 V6 DSG
С новия Eos никога повече няма да бъдете поставени пред избора кабриолет или купе. Новият Eos обединява динамичното излъчване на класическото купе и качествата на спортно-елегантния кабриолет. Това важи в още по-голяма степен за произведението на изкуството, представено на Автомобилен салон София 2007 – Eos Individual. Като всички автомобили, произведени от поделението на Volkswagen Individual, този автомобил е уникат и удовлетворява всички желания на клиента.

Сред декоративните елементи, които подчертават индивидуалността на автомобила, са коженият спортен волан с три спици, двуцветният кожен салон в черна и бала Nappa със завършващ контрастиращ кант и изисканата декорация от благородна дървесина в цвят Piano Black".

Представеният на Автосалон 2007 Eos, разполага с най-мощният двигател в гамата на Eos – 3,2 литрoв V-образен 6-цилиндров агрегат, подходящ за водачите със спортен стил и дух на шофиране. Спортното окачване и впечатляващите 250 к.с. в синхрон с автоматичната трансмисия с два сухи съединителя DSG с типтроник и изключителните 18 алуминиеви джанти Veracruz, автомобилът осигурява плавно ускоряване без прекъсване на теглителната сила и внушителните 7.3 секунди за достигане на 100 км/ч от спряло положение.

Опционалната аудиосистемата DYNAUDIO интегрирана в Eos Individual, със своята обща мощност от 600 вата и наличието на 10 тонколони, осигурява кристален звук и оптимална акустика. Концертна зала или музикален фестивал на открито – изборът е ваш.


Passat 3.2FSI V6 4MOTION DSG
Passat Highline 3.2FSI V6 4MOTION DSG, представен на Автосалон София 2007, предлага най-вълнуващия начин да шофираш Passat. Това се вижда още от дизайна – индивидуална радиаторна решетка с допълнителни хромирани ръбове, хромираните лайстни и внушителни 18 лети джанти Samarkand", подчертаващи лукса на седана. Пулсът се ускорява. Това, което превръща този дизайн в единствен по рода си, го произвеждате вие – адреналин.

Динамичната натура на автомобила е осигурена от мощния 3.2 литра V-образен 6-цилиндров двигател с директно впръскване с мощност 250 к.с., снабден с 6-степенна автоматична трансмисия с два сухи съединителя DSG с режим типтроник и перманентно задвижване на четирите колела 4MOTION и специално спортни окачване. Доказателство за това е времето за ускоряване от 0 до 100 км/ч, а именно 6.9 секунди.

Touareg 5.0 V10TDI
Touareg 5.0 V10TDI - 10-дизелови цилиндъра, работен обем от 5.0 литра, 6-степенната автоматичната трансмисия с типтроник и 20 алуминиеви колела с гуми 275/40R20 превръщат този автомобили в безмилостен звяр на пътя.

Ускорението от 0 - 100 км/ч отнема 7.4 сек, максималната скорост е 231 км/ч, а конските сили - 313. Всъдеходът предлага всички предимства на електронната система за управление на процесите в двигателя на принципа Master-Slave, принудително пълнене с два турбокомпресора и директното впръскване тип помпа-дюза, осигуряващи максимален въртящ момент от умопомрачителните 750 Нм.

Автомобилът се предлага с пълната гама системи за сигурност, както и с оборудване, включващо камера при движение на заден ход, преден и заден Парк пилот, Side Scan – асистент при смяна на лентата на движение, Front Scan автоматично регулиране на дистанцията, DVD радионавигационна система. Сред екстрите са мултифункционален кожен волан с функция за отопление, пакет Памет за запаметяване настройката на седалката на водача, система за управление на багажното отделение, електрическо отваряне и затваряне на задната врата, ултрамодерното активно въздушно окачване със специален спортен модус, оптически пакет Volkswagen Individual, озвучителна система "DYNAUDIO Volkswagen Individual с изходяща мощност 600 вата и четири-зонален "Climatronic два изпарителя.

 
Keywords:   eos, passat, touran, volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...