Volvo взема главен дизайнер от Volkswagen

Main March 12, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4675 views | no comments

Томас Ингенлат, бивш глава на дизайнерския център на Volkswagen в Потстдам, Германия, ще отговаря вече за облика на автомобилите Volvo. Той ще замести Питър Хорбъри, наскоро назначен за главен дизайнер в Geely Group, актуалния китайски собственик на шведската марка.
Четиридесет и осем годишният Ингенлат заема поста си ефективно от 1 юли. Той има зад гърба си над 20-годишен опит в автомобилната индустрия.
След обучение в университета в Гесталтунг в Германия и Кралския колеж по изкуствата във Великобритания е нает от Audi през 1991 г., а през 1995 г. вече е във Volkswagen. От 2000 г. работи за Skoda. Шест години по-късно оглавява дизайнерския център на „народната марка“.
„За мен е чест да се присъединя към Volvo, име, от което се възхищавам. Компанията навлиза в нова ера и за в бъдеще аз ще бъда част от това развитие“, е било официалното изказване на Ингенлат.
Volkswagen Bluesport Roadster Concept, както и модерният Nils Concept, са сред най-известните проекти на дизайнера.


 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...