Volvo вкарва магнити в безпилотния проект

Main March 17, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6275 views | no comments

Volvo продължава да дерзае на тема автономни автомобили. В момента шведският производител изследва проекти, които използват магнити, за да помогнат на безпилотните коли да определят точната си позиция. Според Volvo магнитите в случая са по-добри от GPS-ите и камерите. Това е така, защото последните са ограничени в определени ситуации, докато вградените в пътя магнити остават незасегнати от физически препятствия. Те създават невидими „релси“, които буквално очертават траекторията на движение, а автомобилите я прихващат с помощта на сензори за магнитни полета.
Volvo Cars се включва в безпилотния проект с цели 100 самоуправляващи се автомобила, които ще бъдат използвани по обществените пътища при реални условия в околностите на Гьотеборг. Освен това компанията е създала 100-метрова тестова писта в развойния си център в околията на града. Структура от кръгли феритни магнити (40 x 15 мм) е изградена на дълбочина 200 мм под повърхността на пътя, като автомобилите са обзаведени с редица сензори за магнитни полета. Видео

 
Keywords:   volvo, volvo cars
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...