Volvo започва производството на нови двигатели

Main May 14, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8645 views | no comments

Volvo Car Group започва производството на първите варианти на ново поколение изключително икономични 4-цилиндрови двигатели.
Те ще излизат от завода на компанията в Сковде в Швеция. Разработването на новата гама е отнело две години. Процесът е ръководен от екип от шведски инженери. Любопитна подробност е, че ще правят новите мотори на една поточна линия, независимо от версията, като този факт значително намалява производствените разходи.
Силовите агрегати са обмислени така, че да осигуряват високите показатели на 6-цилиндровите мотори, но да изразходват по-малко гориво от актуалните 4-цилиндрови.
Така наречените двигатели VEA и електрически системи за задвижване излизат на пазара между 2013 г. и 2015 г. Близо 20 000 силови агрегата ще бъдат произведени още тази година, като до края й от заводите ще излизат по 2000 единици седмично. Първите готови екземпляри ще бъдат монтирани в Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 и S80 през есента.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...