Volvo обнови три модела наведнъж

Main April 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2075 views | no comments

Volvo представи обновените версии на V70, XC70 и S80. Външните промени и за трите модела включват модернизирани фарове, светодиоди за допълнителните мигачи в корпусите на страничните огледала, джанти с нов дизайн и допълнителни възможности за цветовете на каросериите. Разширени са списъкът на базовото обзавеждане и гамата на двигателите, която вече включва 5-цилиндров дизел.
Освежените модели вече се предлагат с мултимедийната система Sensus, дебютирала в седана S60 и комбито V60 през миналата година. Според модификацията тя върви с 5- или 7-инчов цветен дисплей, разположен в горната част на централната конзола. С нейна помощ се настройват системите за безопасност на автомобила и се управляват аудиосистемата и климатикът.
Volvo V70, XC70 и S80 вече могат да бъдат поръчвани със системата, която предпазва пешеходците, като самата спира автомобила и освен това е способна да разпознае деца на пътя с ръст под 1 м. В базовото обзавеждане на модела ще влезе още една система за безопасност - City Safety, която предотвратява катастрофите в градски условия благодарение на лазерен сензор, който следи разстоянието пред предния автомобил и активира спирачките, в случай, че шофьорът не реагира своевременно. Благодарение на нея са понижени последствията от възникнали малки градски козметични катастрофи при движение с ниска скорост.
И за трите модела е предвиден и вариант с новия 5-цилиндров дизел D5 с 2,4-литров работен обем и увеличена от 205 на 214 к.с. макс. мощност. Макс. въртящ момент на двигателя е пораснал до 440 Нм.
Освен това разходът на този мотор вече е понижен значително. S80 с такъв двигател, механична предавателна кутия и система „стоп-старт" в градски цикъл ще изразходва едва 4,9 л/100 км, като нивото на CO2 не надвишава 129 г/км.

 
Keywords:   v60, volvo, volvo v70, xc70
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...