VW влага 62 милиарда, за да стане номер 1

Main September 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7470 views | no comments

Volkswagen ще инвестира 62,4 милиарда евро през следващите пет години, за да измести General Motors Co. и Toyota Motor Corp. от позициите им на двата най-големи автомобилни производителя в световен мащаб. „Целта ни е да станем най-добрият производител в бранша в света“, заяви Мартин Винтеркорн, шеф на компанията.
Вчера е имало събрание на 20-членния борд на директорите, на което се е бистрило развитието на деветте марки, които са част от компанията - Audi, Skoda, Seat, Bentley и VW за периода 2012 – 2016 г.
До 2015 г. 51,6 милиарда евро ще инвестира немският гигант извън Китай и още 10 милиарда в тази страна, като допълнителни траншове ще бъдат направени и година по-късно. VW вече е обявила, че ще изгражда още заводи там, освен двата обявени по-рано. В момента компанията разполага с 62 фабрики в света. Гигантът планира и увеличение на производствените си мощности в Русия.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...