Бруно Сена: „Не се притеснявам от сравненията с Аертон”

Main March 11, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 575 views | no comments

Бахрейн, Атанас Марков

пратеник на F1 Racing България


„Горд съм със семейството си и не се притеснявам от сравненията с Аертон. От него съм научил много и съжалявам, че не можахме да караме заедно", коментира племенникът на трикратния шампион във Формула 1 Аертон Сена - Бруно пред F1 Racing България в Бахрейн. Пистата „Сахир" приема първото състезание от сезон 2010 г., а Бруно Сена дебютира във Формула 1 с отбора Hispania Racing Team, воден от Колин Коус. „Не съм карал въобще колата, тя е абсолютно нова и готова буквално преди часове. В първото състезание няма да търсим класиране, а надеждност. Трябват ни километри. Т.е. ще правим тестове по време да състезанията", обясни Бруно Сена.

Бразилецът не е сигурен дали автомобилът на испанския отбор ще бъде пред останалите нови отбори. „Ще видим на тренировките, след това на квалификацията и състезанието. Стремежът ни обаче е да завършим", поясни племенникът на Аертон.

Съотборникът му Карун Чандок споделя мнението му: „Работата ми за този уикенд е да свикна с тима, с инженерите, с колата. Това в момента е най-важното". Само няколко часа по-късно FIA потвърди новината, че Индия ще е домакин на кръг от Формула 1 от 2011 г. Чандок е вторият индиец в спорта след Нараин Картикеян.

Шефът на тима обаче бе най-изразителен в целта на HRT за Бахрейн: „До момента не съм обсъждал стратегията за състезанието с пилотите, от които съм много доволен. Това е отбор дебютант с двама новаци. Ще се учим в движение. Преди състезанието обаче ще им кажа - не искам и драскотина по колата".

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...