Дизайнери на BMW създадоха интериора на самолет

Main April 23, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1076 views | no comments

Дизайнерите от BMW DesignworksUSA, поделение на BMW, специализирано в дизайна на всякакви продукти, създадоха интериора на нов луксозен бизнес самолет. Те са работили по проекта 6 години.

През 2004 г. от бразилската компания Embraer, третия по големина производител на самолети в света, се свързват с BMW DesignworksUSA с искането да бъде проектиран дизайнът на бъдещите два малки луксозни бизнес самолета, с които бразилската фирма иска да навлезе в този сегмент на пазара. Идеята на Embraer е дизайнерите от DesignworksUSA да използват опита от автомобилната индустрия, но не да го пренасят в самолета, а да отговорят на изискванията на бизнес клиентите с функционалност, лукс и комфорт от най-висок клас. Освен това е трябвало да се създаде модерна и ергономична пилотска кабина от най-висок клас.

Двата нови самолета на Embraer Phenom 100 и Phenom 300 днес излизат на пазара и интериорът им е изцяло проектиран от DesignworksUSA. Двата бизнес самолета се открояват със съвсем нов тип лукс в интериора, който поставя нови стандарти при бизнес полетите. Например пилотската кабина е най-просторната в сравнение с всички други подобни модели на пазара. Въведени са и нови решения в пътническия салон, като багажните отделения например са интегрирани в страните на самолета като елегантни шкафове, както и под седалките. За първи път са монтирани и подвижни подлакътници в седалките. Използвани са изключително здрави и луксозни материали, които да създават ексклузивно усещане у пътниците.

Досега Embraer има над 600 поръчки за двата си нови бизнес самолета.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...