Бившият шеф на Opel Ханс Демант напуска GM

Общи 23 август 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1624 посещения | без коментари

Шефът на глобалната интелектуална собственост и бивш бос на Opel, Ханс Демант напуска GM "за да търси нови професионални възможности" се казва в изяление на Opel, в което обаче не се споменава къде ще продължи екс-босът. Работата намирисва на както казват руснаците: "Его ушли...", защото Демант беше един от най-близките сътрудници на бившия шеф на GM Europe Карл-Петер Форстер, като и двамата бяха подръжници на идеята за продажбата на старата немска марка на канадско-руския консорциум Magna - Сбербанк.

Демант навършва 60-е следващия месец и е работил за немското поделение на GM почти 40 години, което му заслужи с правото прозвището мистър Opel. Растежът му в старата немска марка през годините вярна служба в Adam Opel AG от 1972-а досега минава през отдела за развитие на продуктите, след това идва период в центъра за инженерно развитие на GM в Уорън, Мичиган, връщане в Германия, издигане до поста главен инженер през 2001-а и президент на Opel през 2004-а. През миналата година той беше заменен от англичанина Ник Рейли и му беше предложена синекурната, новообразувана длъжност по опазване на интелектуалната собственост на концерна.

Демант, талантлив инженер, но срамежлив по натура германец, рядко имаше публични прояви и беше критикуван за известна мекота при опитите за съкращаване на разходите при борбата за спасяване на затъващата марка.

 
Ключови думи:   adam opel ag, gm europe, magna
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте