Хибридът на Auris в България от септември

Общи 23 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1484 посещения | без коментари

Toyota стартира продажбите на втория пълен хибрид в гамата си - Auris HSD, с намерението до две години всички модели от марката да се предлагат и в хибридна версия. Той споделя познатата от последното поколение на Prius технология - Hybrid Synergy Drive. Иначе казано, пълнохибридна комбинация от 1,8-литров бензинов двигател (99 к.с и 142 Нм) и мощен електромотор (80 к.с и 207 Нм). Максималната комбинирана мощност на хибридната система е 136 к.с. Максимален сумарен въртящ момент при хибридите не се изчислява. Едно е сигурно - от спряло положение Auris HSD потегля с пълните 207 Нм на електромотора, които са на разположение още в мига на докосване на педала на газта, преди да впрегне останалите 142 Нм на двигателя при по-висока скорост.
Ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 11,4 секунди. Максималната скорост е 180 км/ч. Разходът на гориво при комбиниран цикъл на движение е 3,8 л/100 км, а емисиите на CO2 - само 89 г/км!
Пълният хибрид Auris HSD позволява автономна работа на електромотора или на бензиновия двигател, както и съвместно функциониране на двата агрегата в пълен синхрон. Това е възможно благодарение на безстепенна автоматична хибридна трансмисия, която неусетно варира съотношението между бензиново и електрическо задвижване.
Хибридното задвижване на Auris HSD Full Hybrid има четири режима на работа, три от които се избират ръчно - ECO за максимална ефективност, POWER за максимална динамика и EV за работа изцяло на електричество. Четвъртият режим е автоматичен.
Външните отличителни белези на Auris HSD са броните, както и радиаторната решетка с хромиран акцент.
Външните размери на автомобила (4245 х 1760 х 1510 мм), както и колесната база (2600 мм) доказват, че Auris HSD e първият пълен хибрид в компактния сегмент.
Произвеждат автомобила в завода на Toyota в Бърнастон, Великобритания. В България хибридът се предлага на цената от 45 990 лв. с ДДС. Само за първите десет клиенти, проявили интерес към хибрида, „Тойота Балканс" предлага ексклузивни условия за продажба - 10% ценово предимство.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте