Луксозен часовник от Mazda

Общи 18 юни 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2148 посещения | без коментари

Автомобилен дизайн, който можете да покажете на китката си. Със сигурност звучи странно, но е факт благодарение на съвместните усилия на един дизайнер от Mazda и дългогодишния опит на производителя на луксозни часовници Sinn Spezialuhren Frankfurt.

"Беше сериозно предизвикателство, защото исках да придам на хронографа уникален дизайн с мигновен ефект, заявява Хасип Гиргин, помощник шеф дизайнер в подразделението Европейска развойна дейност на Mazda. "Работих повече от година, преди да постигна дизайна на часовник, който би изразявал същото ниво на чувственост, каквото откриваме при нашите автомобили, допълва Гиргин, който никога не се е занимавал с разработването на часовници и става особено популярен с идеята си за визията на оригиналната Mazda3.

Голяма част от дизайнерските решения, които са използвани в часовника на Mazda са вдъхновени от линиите на новата MX-5. Други характерни за автомобилите на Mazda решения могат да бъдат открити в силиконовата каишка, наподобяваща гумите на концептуалния модел Hakaze.

Това не е първото сътрудничество между Mazda и Sinn Spezialuhren Frankfurt. До момента двете страни са създали два други часовника- MX-5 NC и Sinn 303 RX-8, които обаче са базирани на съществуващи модели на германската часовникарска компания. Mazda Design Chronograph е уникален не само защото ще бъде произведен в много ограничена серия, но и защото е създаден от нулата. Цената на часовника ще бъде около 1 500 EUR.

 
Ключови думи:   billions, frankfurt, housing market, mazda, mazda3, mx 5, sinn spezialuhren
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте