Меркел подкрепя удължаването на инициативата за бонуси

Общи 26 март 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1616 посещения | без коментари

Германското прaвителство е готово да налее още доста средства в получилата сериозна популярност инициатива за даване на парична помощ при закупуване на нов автомобил при предаването на стария за скрап.

Коалицията от управляващи партии е постигнала принципно съгласие да се удължи във времето и по обем инициативата за финансова помощ при замяната на стария автомобил с нов.

Канцлерката Ангела Меркел и вице-канцлерът Франк-Валтер Щайнмайер са решили засега да ограничат инициативата до края на годината, като за целта ще бъдат отпуснати допълнително още един милиард евро.

В началото на годината правителство отпусна 1.5 милиарда евро за стартиране на инициативата, сума, която беше предвидена за помощ при покупката на около 600 000 автомобила. Досега правителството е платило помощ при закупуването на 335 000 автомобила.

Продажбите на нови автомобили в Германия нараснаха с 21.5% до 277 740 сделки през февруари, първият пълен месец от действието на инициативата за подпомагане на всяка сделка с 2500 евро, когато се заменя с нов автомобил по-стар от девет години.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте