Най-голямата поръчка на електрически автомобили i-MiEV e в Естония

Общи 26 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3480 посещения | без коментари

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) съобщи, че е доставила първите петдесет електрически автомобила (EV) от ново поколение i-MiEV от общо 507 броя, които трябва да бъдат предоставени на естонското правителство. С тази поръчка на i-MiEV се отбелязва началото на изпълнението на най-голямата единична поръчка на i-MiEV досега. Тя бе договорена между Mitsubishi Corporation и правителството на Естония през март тази година като част от договор за закупуване на 10 милиона тона емисионни права. MMC планира да изпрати цялата поръчка за Естония до края на фискалната 2011 година.
Естонското правителство ще използва електрическите автомобили i-MiEV в обществени съоръжения, като част от политиката за популяризиране на електрическите автомобили в национален мащаб, надявайки се да намали емисиите на CO2 в страната. В Естония вече са въведени субсидии за закупуване на електрически автомобили и планове за изграждане на инфраструктура за зареждане. MMC ще работи за популяризирането на електрическите автомобили в Естония, като предоставя техническа подкрепа на естонското правителство при мониторинга на намаляването на емисиите на CO2 и предвижда да започне продажби на i-MiEV за обществеността в Естония през ноември тази година.
MMC понастоящем продава електрически автомобили i-MiEV в много държави и региони по целия свят, включително Япония, Европа, Хонконг, Австралия. В рамките на година компанията ще започне продажби и в Съединените щати и Канада. Освен с Естония, MMC си сътрудничи и с други държави – Кралство Монако, Исландия, Дания, Сингапур, Тайланд и други в усилията им да популяризират електрическите автомобили.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте