Нови отсечки в рали „България”

Общи 31 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9950 посещения | без коментари

Повече скоростни отсечки, които са по-близо до центъра на рали „България” – курорта Боровец, ще зарадват феновете в тазгодишното издание на състезанието от 8 до 10 юни.
Както е известно от началото на подготовката на състезанието, връща се традицията ралито да стартира с етап след официалния старт. Тази година отсечката ще потегли в 20,15 часа, а церемониалният старт отново ще е пред хотел „Рила” в Боровец в 18,15 часа.
Първата отсечка носи името „Боровец 1” и пилотите ще карат спускането от курорта към село Бели Искър. Това трасе е добре познато на екипажите, тъй като се използва за шейкдаун и трасе на планинско „Самоков”, но на изкачване. Дължината на отсечката е 8,91 километра.
От етапа, който трябваше да преминава през Боровец, се оформят нови отсечки: две от тях – „Бели Искър” и „Боровец-Радуил”, се карат по два пъти в събота, а в неделя вторият от тези етапи, вече с име „Радуил-Боровец”, се кара в обратна посока, следван от второто минаване на „Боровец” в посока Бели Искър.
В маршрута на рали „България” и тази година са включени класическите трасета „Мухово” и „Славовица”, които се карат по два пъти в събота, а в неделя също по два пъти, но в обратна посока, и са с имена „Любница” и „Траянови врата”.
След Общото събрание на БФАС в екипа на рали „България” настъпиха промени – директор е инж. Камен Михайлов, който и миналата година беше шеф на състезанието, а новоизбраният председател на федерацията Радослав Козлеков оглави търговската компания на БФАС „Рали пул”.
Още новини преди рали „България” – на сайта на състезанието: www.rallybulgaria.com.








 
Ключови думи:   BG Rally
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте