Peugeot е официален партньор на турнира Roland-Garros 2012

Общи 31 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9960 посещения | без коментари

Peugeot задълбочава отношенията си с международния тенис турнир Roland-Garros и лансира нова специална серия в Европа и Китай. Тази година марката, която е официален превозвач на събитието, предлага флот от 200 автомобила. За първи път в него са включени новият 208 и технологията Hybrid4.
За четвърта поредна година Peugeot превозва състезателите в рамките на програмата Road to Roland-Garros. По време на пътуването от хотела до Порт д`Отьой те участват в забавно интервю в 3008 Roland-Garros. През 2011 година клиповете бяха излъчени от близо 20 телевизионни канала в цял свят и са гледани от над 70 милиона души. Те са на разположение в YouTube (www.youtube.com/roadtorolandgarros), на специалната страница във Facebook (www.facebook.com/roadtorolandgarros), както и в Twitter (www.twitter.com/RoadtoRG).
Победата през 2011 година на Ли На, първата китайка, спечелила Roland-Garros, увеличи неимоверно популярността на турнира в родната й страна. Ето защо именно в Пекин, в чест на състезанието и с подкрепата на Peugeot, са построени тенис корт и мини село Roland-Garros, които ще функционират по време турнира в Париж.
За първи път в историята на марката Peugeot произвежда и продава в Китай три специални серии Roland-Garros - 308, 408 и 508.
През цялото време на турнира състезателите, VIP-гостите, журналистите и зрителите ще се возят в хибридни, електрически или автомобили с микро-хибридната технология e-HDi, както и 6 скутера Citystar. Трябва да се отбележи и участието на Фондация PSA и на групата GRUAU с два Expert Tepee, предназначени за хора с намалена подвижност.
От 2008 година насам всички шофьори на турнира преминават специален курс по еко управление. Освен това участниците и гостите имат възможност да се запознаят с технологията Hybrid4 в 508 RXН и 3008 HYbrid4, първите изцяло хибридни дизелови автомобили в света, които отделят едва 107 г/км СО2.


 
Ключови думи:   facebook, peugeot, roland garros, youtube
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте