Нов търговско- сервизен център на Ситроен във Видин

Общи 22 декември 2006 | Auto-Press.net A- A+ 3825 посещения | без коментари

Търговският и сервизен център на Ситроен е собственост на акционерното дружество Автомотор Видин. Разположен е в непосредствена близост до централната част на града, на оживена пътна артерия свързваща града с пътя към Монтана,София и ферибота за Румъния. Центърът е изграден и обозначен по нормите на Ситроен. Предназначен е за продажба на автомобили Ситроен, резервни части за тях и сервизното им обслужване. Разполoжен е на площ от 6040 кв.м, от които застроена площ 2 013 кв.м. и разгърната площ 2 163 кв.м.

Търговският и сервизен център разполага с шоу-рум, експрес сервиз, основен сервиз, пункт за годишни технически прегледи, каросерийно и бояджийно отделения, щанд и склад за резервни части, офиси, кафе-бар и открит паркинг.

Шоу-рума, с площ 329 кв. м., е разположен на лицевата част на Центъра. В него могат да бъдат изложени 8 автомобила. В шоу рума се намират и зоната за издаване нови автомобили и 2 офиса на дилърите, търговска площ за продажба и излагане на резервни части консумативи и аксесоари с витрина авто бутик. В шоу рума, в непосредствена близост до приемното на сервиза, се намират работните места за 2 приемчици, които изготвят поръчките за обслужване и ремонт и обясняват извършените работи отразени във фактурите при издаването на автомобилите. В шоу рума е разположена и касата.

В северното крило на Центъра, непосредствено до шоу рума, на площ от 54м2 е разположена зоната за приемане на автомобилите за обслужване и ремонт с отделен вход.

До зоната за приемане, с 2 отделни входа, е разположен Експрес сервиза. На площ от 114 м2 са разположени 2 работни поста снабдени с 2 подемника, включително 1 четириколонен. В експрес сервиза се извършват услугите: смяна на гуми, проверка на изпускателния тракт, проверка на спирачна система, смяна на амортисьори, проверка на светлините, смяна на масла и филтри. Експрес сервиза разполага със стендове за монтаж, демонтаж и баланс на гуми, стенд за регулиране на преден и заден мост, стенд за диагностика и пълнене на климатици.

В отделно помещение са разположени зоната за предпродажбена подготовка на новите автомобили и поста за миене и разконсервиране на автомобилите. На отделен работен пост, оборудван с подемник ножичен тип, се извършват годишни технически прегледи.

Експрес сервиза и пункта за ГТП работят с удължено работно време без предварително записване. Основният сервиз съдържа 3 отделения: механично, каросерийно и бояджийно.Механичното отделение е с площ от 504м2. В него се извършва пълния обем от ремонтни дейности свързани с гаранционното и извънгаранционно обслужване, включително диагностика и ремонт на двигатели, ремонт на спирачна система, диагностика и ремонт на ходова част и др. Обособени са 6 работни поста с 6 подемника, от които 1 четириколонен. Каросерийното отделение е на площ 360 кв.м. и разполага с 3 работни поста, оборудвани с 2 подемника и стенд за разпъване тип "Спанези. Бояджийното отделение, разположено на площ от 270 м2, е оборудвано за работа с екологично чисти водоразтворими бои и материали от световно известна фирма доставчик – "Сикенс. Отделението разполага с 1 бояджийска камера. Зоната за подготовка е с 2 поста. В отделно помещение се извършва смесването на боите с компютърно управление. Склада за резервни части е с разгърната площ от 124м2, разположено на два етажа.

Центърът е оборудван съгласно нормите на Ситроен с:
- Диагностично оборудване Lexia 3,
- Система Lazer Network с 3 работни поста за обслужване на поръчките за резервни части и сервизната дейност;
- Пълен комплект специализиран инструмент за всички модели;
- Програмно осигуряване за обслужване на цялата гама автомобили Ситроен;
- Демонстрационни автомобили за клиенти.
- В Търговско-сервизния център има 25 работни места за основен и помощен персонал. В основния персонал има висококвалифицирани специалисти като дилъри за продажба на автомобили, 1 експерт-техник и 2-ма приемчици, които актуализират познанията си минимум 1 път годишно, 1 контрольор на качеството, 1 специалист по продажба на резервни части, кооринатор по предпродажбена подготовка и др.
- Тарифите за продажба на нови автомобили, резервни части и аксесоари са идентични с тези в мрежата на Ситроен за страната и са достъпни за клиентите. Цените на пакетните услуги са обявени на специално табло.
- Нормите за гаранционно обслужване, контрол и обучение на техниците се спазват стриктно.
- Центърът e включен в националната мрежа за репатриране на аварирали автомобили чрез зелен телефон и централен диспечерски пункт в София.

 
Ключови думи:   163, mercedes, Mercedes-Benz, ml63 amg, violence against women
 

Снимки


 

Volkswagen Passat R36 2007
24 декември 2006
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте