Volkswagen Passat R36 2007

Ревюта 24 декември 2006 | AutoDrum.com A- A+ 2852 посещения | без коментари

Volkswagen е на път да пусне в продажба най-потентният си "R" модел досега - Passat R36. Присъединявайки се към R32, той ще бъде вторият модел, носещ маркировката “R”, като ще бъде не само най-бързия Passat, правен досега, но и най-бързия серийно произвеждан автомобил на Фолксваген.

Основата на R36 е новият 3,6 литров FSI V6 двигател, развиващ 300 кс. Съчетан е с много бърза 6-степенна DSG предавателна кутия, предаваща мощност към всичките четири колела за максимално сцепление. Всички амортисьори и ресори биват подобрени, а спирачните дискове и челюстите към тях са уголемени, с цел повишаване спираната мощ на автомобила.

Оформлението на каросерията подсказва за потенциала, като отпред престилката е разделена на три части, наподобяваща много на тази на Golf R32. Отстрани на ниските прагове и странични лайсни са уникалните 18” джанти, обвити в 235/40 R18 гуми. Задната ниска престилка дава подслон на комплект от никелирани накрайници за ауспусите и преработени стопове.

Отпред, двете седалки са със спортно оформление, носещо логото R36. Предното табло е облечено в алуминиеви панели, като те се допълват от спортен волан и спортни педали.

Нивото на окоплектовка, както и при стандартният Passat, остава високо благодарение на ABS, ESP ( Електронна Система за Стабилност), ксенонови фарове, двузонов климатроник, нагряващи се предно, задно стъкло и седалки, шест въздушни възглавници и радио/CD плеър.

Този R36 се нарежда на първо място при Passat-ите с ускорението от 0-100 км/ч само за 5,6 сек. и електронно ограничена скорост от 250 км/ч.

Passat R36 ще направи своя дебют на 30 ноември на изложението в Есен, Германия. Цените ще бъдат оповестени малко преди пускането в продажба в Великобритания през 2007 година.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте