Отново пускат на пазара най-малката в света кола

Общи 01 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1632 посещения | без коментари

Британската компания Peel Engineering възражда производството на най-малките триколесни коли в света - Peel P50 и Peel Trident. Първата, Peel P50, е дълга 1340 мм и широка 99 мм, има само едно място и досега си остава най-малкият серийно правен автомобил в света. Peel Trident е с 490 мм по-дълъг и с 80 мм по-широк, което позволява в него да се пакетират" водач и пътник.

Автомобилчетата са се правели преди в периода от 1962-а до 1965-а и са имали двутактови двигатели с ходов обем 49 куб.см, мощност 4,2 к. с. и тристепенна механична кутия без задна предавка. Едноместният вариант е развивал скорост до 61 км/ч.

Микроколите ще бъдат пуснати отново в лимитирана серия от 50 броя, но задвижването им сега ще е с електромотори. Цената им никак не е малка - 12 499 паунда, но вече има поръчки за половината от тях.

 
Ключови думи:   peel p50, peel trident
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте