Патентът на Дизел стана на 114 години

Общи 23 февруари 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2205 посещения | без коментари

На 23-и февруари 1893 година Рудолф Дизел получава патент за двигател собствена конструкция под името "Метод и аппарат за преобразуване на високата температура в работа. Първият работещ прототип, направен от Дизел през юли същата година, имал височина 3 метра и работел с въглищен прах.
Принципиалната разлика от бензиновия мотор била, че горивната смес се заралвала не от искра, а се самазапалвала от високата температура в цилиндъра, вследстви на високот сгъстяване. Дизел успял да постигне налягане от 80 атмосфери или 8100 килоПаскала.
Дизел предполагал, че двигателят му ще работи практически с всякакво гориво, включително и със суров нефт и за доказателство на теорията си пуснал мотора си да работи по време на Световното изложение през 1900-а година с фастъчено масло.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте