Продават рядък полицейски автомобил на аукцион

Общи 21 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4030 посещения | без коментари

Един от малобройните оцелели полицейски автомобили от миналото, Triumph TR4, ще бъде продаден на аукцион в Брукландс следващия месец наред със сто исторически автомобила и още толкова мотоциклета. В случая 4100 HJ е рядък и изключителен екземпляр, доставен като нов през май 1962 г. За последно автомобилът е продаден през 1991 г., като тогавашният собственик решава да го реставрира и да му върне оригиналния полицейски облик.
Triumph TR4 някога е развивал макс. скорост от 160,9 км/ч и е бил обзаведен с радио Pye, бил е с полицейски обозначения отпред и отзад, сирена и др. Бил е почти денонощно на служба и е навъртал приблизително 1600 км седмично. Полицаите са го използвали предимно със свален гюрук, като винаги са носели фуражките си с обозначенията по тях.
След реставрирането си този рядък и интересен автомобил е бил поддържан в изключително добро състояние и е бил продаден заедно с исторически документи, сред които копие от „Разширени инструкции за управление“ от инспектор Джонсън със снимка на 4100 HJ на корицата.
Тогавашният производител Vanguard Models е произвел 1500 специални лимитирани издания на този модел, всеки от тях със специална табела с уникален сериен номер 4100 HJ, един от които идва с автомобила.
Историците очакват голям интерес от страна на ентусиастите и колекционерите, така че цената му може да достигне до 40 000 паунда (47 326 eвро).

 
Ключови думи:   models, pye, triumph tr4, vanguard
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте