BMW ще възроди още една британска марка

Общи 02 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8190 посещения | без коментари

Компанията BMW възнамерява да възроди още една европейска марка освен Mini, защото е регистрирала правото за ползване на емблемата на позабравените автомобили Triumph, чието производство бе спряно през 80-те години на миналия век. Заявката е била подадена още през октомври, регистрацията е приключила месец по-късно, но медиите научиха за този факт едва сега. Припомняме, че от началото на 2000 г. „баварците“ вдъхнаха нов живот на легендата MINI.
Немската компания е регистрирала правото да използва знака на Triumph не само за автомобили, но и за редица други стоки, като бижута, часовници, книги, кожени изделия, облекло, почистващи срдства, дори играчки за елха.
През 1994 г., когато BMW придоби Rover Group и така в портфолиото й влязоха британските марки Austin, Morris, Wolesley, Riley и Triumph. Но през 2000 г. Rover бе продаден и „баварците“ се разделиха с английските си придобивки. Изключение бе направено само за Riley и Triumph, чиито имена BMW реши да остави за себе си.
Първият модел от марката Triumph излиза през 1923 г., а последният произведен неин модел е седанът Acclaim.


 
Ключови думи:   bmw, bmw group, rover group, triumph, wolesley
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте