„Пътят на Ада” - най-коварният и смъртоносен маршрут на света

Общи 27 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4640 посещения | без коментари

Проходът Ловари в Пакистан е дълъг 240 км и е единственият път между град Дир и малките планински селища в долината Читрал. Намира се в северозападната част на страната, точно на границата с Афганистан. Всеки ден шофиори на камиони рискуват живота си, минавайки по този маршрут за нищожните 60 долара, което се равнява на една средна заплата в Пакистан. Любопитното е, че ако шофьорите успеят да прекарат товара, получават бонус от 180 долара, защо ли?
Камионите са стари, повечето от тях са на 1 000 000 км. Маршрутът, който се изминава за четири дни, върви през свлачища и падащи скали. Друг проблем е, че пътят е остарял, няма мантинели и няма достатъчно място, за да се разминат два камиона. Най-високата точка е 3100 метра над морското равнище, където въздухът е толкова разреден, че човек трудно може да остане буден, а камо ли да шофира. При спускане е почти невъзможно спирачките да не прегреят, което води до сигурна смърт. Седнете и се наслаждавайте на това видео от Aljazeera, посветено на безстрашните шофьори, които се борят за оцеляване по един от най-коварните и най-смъртоносни маршрути на света, известен като „Пътят на Ада”.



Видео

 
Ключови думи:   Калейдоскоп
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте