GM спира производството на два модела на Buick и Cadillac

Общи 27 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4655 посещения | без коментари

Американският концерн General Motors е взел решение да преустанови производството на моделите Cadillac DTS и Buick Lucerne. Just Auto съобщава, че двата представителни седана ще бъдат спрени от конвейера още през юни т.г., когато заводът Detroit Hamtramck, където те се произвеждат, ще бъде закрит за реконструкция. Независимо от това, че Cadillac DTS е най-продаваният луксозен седан в САЩ, наложи се неговият наследник да чака почти една година: новият модел XTS, който ще смени и STS, ще бъде представен през пролетта на 2012 г. Той ще бъде построен на платформата на Epsilon 2, а сглобяването му ще се осъществява в завода на GM в канадския град Ошава (провинция Онтарио). Cadillac XTS ще има и дълга версия, но тази лимузина ще се произвежда и продава само в Китай.
Що се отнася до Buick Lucerne, при него не се предвижда приемник. General Motors обясняват подобно решение , че в моделната гама на Buick вече има два луксозни пълноразмерни седана - LaCrosse и Regal.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте