Спад и при луксозните автомобили - Скоро обаче се очаква забавяне на процеса на спад

Общи 10 април 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1949 посещения | без коментари

Влошаващото се състояние на американската икономика и растящите цени на горивата повлияха доста негативно на продажбите на нови автомобили, като те реално достигнаха най-лошите си нива от 15 години насам. Ситуацията става толкова лоша, че дори купувачите на скъпи и луксозни автомобили (които реално са последната надежда на търговците на автомобили) са започнали да ограничават парите, които харчат за коли. Продажбите на луксозни автомобили са паднали с почти 13 % за последната година, но анализаторите предвиждат в някакъв момент тенденцията да се забави и дори да има евентуален обрат.

В началото на тази седмица се появиха материали в чуждите медии, разкриващи, че продажбите на американски автомобилен производител са паднали с почти 20 % за само една година. Последните данни пък от Autodata сочат, че луксозни марки като Mercedes Benz и BMW също губят от продажбите си. Mercedes имат по-ниски продажби с 3.7 % спрямо март миналата година. Ситуацията при BMW и Lexus е дори още по-лоша,като числата в проценти при тях са съответно 8.7 и 13.6.

Според проучване пък от Unity Marketing 40% от купувачите със среден годишен доход от 155 700 долара планират да похарчат по-малко пари по луксозни стоки през тази година. А когато стане дума за коли, те подчертават, че по-скоро са склонни да сменят модела, а не да продължават със следващото поколение на настоящия.

„Те просто искат да видят, че най-лошото е отминало, дъното е там и всичко ще бъде наред” – каза изпълнителният директор на американската компания за търговия с автомобили AutoNation пред USA Today. „Хората в момента са малко предпазливи”.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте