speedART BTR-XS 650 - Или казано иначе... Porsche 911 GT2

Общи 11 април 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2155 посещения | без коментари

Немското тунинг студио speedART свали покривалото от своето последно творение на тема Porsche – a това е доста пипната версия на и без това екстремното Porsche 997 GT2. След като е минала малко през отслабваща процедури, колата може да се похвали вече и с нараснала мощност и въртящ момент, уникални лети джанти, както и подобрения по окачването. Всичко това издига представянето на германеца до нива, които биха били очаквани само от най-екзотичните спортисти. Още повече, че speedART предлагат допълнително и промени по дизайна на интериора, спортни седалки, спортен волан и специални апликации от кожа или Alcantara в зависимост от желанията на водача.

Готовите окончателни числа за модифицираното GT2 са достатъчно красноречиви – 650 к.с. и 859 Нм. След прости сметки това означава, че мощността е скочила със 120 к.с., а въртящият момент – със 180 Нм. За сравнение при стандартния модел мощността е 530 к.с., а въртящият момент – 685 Нм. Това до голяма степен се дължи на модифицираното VTG турбо, спортната система за отработените газове с два ауспуха, спортните каталитични конвертори, новите глави за цилиндрите, по-големите междинни охладители, както и оптимизираните настройки на ECU-то. Сега вече ускорението до 100 км/ч отнема 3.2 секунди, като с това темпо автомобилът може да продължи да ускорява до 345 км/ч. Това прави speedART GT2 по-бърз в ускорението до 100 км/ч от суперавтомобила Ferrari Enzo и почти толкова бърз като максимална скорост.

Специалното издание се нарича speedART BTR-XS 650 (което всъщност е по-краткото на speedART Bi-Turbo Racer – Extra Speed с 650 к.с.). Всичко това идва срещу допълнителни 27 500 евро – към цената на Porsche 911 GT2, разбира се.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте