Ценков осми в 11-я етап на „Дакар”, кошмар за Сайнц

Общи 14 януари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2017 посещения | без коментари

Вчерашният етап 11 на „Дакар 2011” отново предложи драматични моменти. Отсечката, с дължина първоначално 622 км, бе модифицирана с неутрализация по средата заради излелите се проливни дъждове. Въпреки дъжда, жегата на места бе непосилна и създаде проблеми.
За Петър Ценков денят бе повече от успешен. Пилотът на Can-Am летеше по трасето и завърши етапа осми. Той е 10-и в генералното класиране и има шансове да задържи тази престижна позиция. Отсечката бе спечелена от Себастиан Халперн, следван от Томас Мафей и Алехандро Патронели (и тримата с Yamaha). В генералното Патронели води пред Халперн, а трети е Кристоф Деклер (Polaris). Новината на деня бе отпадането на победителя от 2009 г. Йозеф Махачек, който счупи задното си окачване.
При мотоциклетите Сирил Депре (КТМ) успя да измъкне етапната победа от Марк Кома. В генералното, обаче, испанецът е първи, а трети и за деня е Франциско Лопез Контардо.
Денят бе повече от кошмарен за Карлос Сайнц (Volkswagen). Миналогодишният победител в ралито поведе с минута и половина пред своя съотборник Насър Ал Атия в първата част на етапа. След това Сайнц разби окачването на предно дясно колело. Така испанецът загуби над час в ремонт. „Матадорът” ще трябва да се бори да запази трето си място в генералното класиране, при това със Стефан Петерханзел (BMW), който е на 13 минути след него. Петерханзел вчера бе втори, на минута от победителя Ал Атия.
При камионите Владимир Чагин (Kamaz) спечели поредната си етапна победа и се очертава като сигурен победител. Втори е Пеп Вила (Iveco), а трети и четвърти бяха Кабиров и Николаев, отново с Kamaz. В генералното Кабиров е втори на половин час след Чагин.

 
Ключови думи:   Off Road, polaris, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте