50 години Honda в Европа - от мотоциклети до самолети

Общи 05 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1960 посещения | без коментари

B европейската академия на Honda, разположена в околностите на Франкфурт, в чест на половинвековното си присъствие на Стария континент Honda показа в действие почти цялата си продукция - от генератори и косачки за трева до водородния си автомобил и хуманоидния си робот Asimo.

Honda е основана в Япония в 1945-а и през 1961-а отваря свое представителство в Германия. Отначало са се доставяли мотоциклети, първите автомобили идват през 1967-а в Хамбург - моделът S800 Coupe. Колата имала много надежден двигател, един от които дори "живял" по-дълго от изпитателния стенд на който са го тествали.

Днес Honda доставя силово задвижване за електрогенератори, помпи, водна техника, системи за нагряване на вода и добив на електричество в домашни условия. Компанията разработва роботи, които не са много далеч от серийно производство.

Новата продуктова област на Honda са самолетите. Вече са получени поръчки за малкия реактивен бизнес-самолет с далечина на полета 850 км, чието серийно производство стартира през август.

Във всичките си продукти Honda се придържа към принципа за максимално запазване на околната среда и това се отнася също за заводите на марката. И те, и изделията се стремят да използват максимално ниско количество енергия, имат ниска шумност и висок ресурс. Така например, двигателите на електрогенераторите за домашна употреба работят по цикъла на Аткинсън, който се използва и при серийните хибридни автомобили на Honda.

Хибридните технологии се използват дори при снегорините, където бензиновият двигател задвижва апарата, а електрическият фрезата, премахваща снега. Някои от възможностите на робота Honda ASIMO пък се използват в системите за безопасност на автомобилите Honda.

 
Ключови думи:   asimo honda, honda
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте