500-хилядният Ford Focus излезе от завода в Русия

Общи 19 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2815 посещения | без коментари

500 000-ният автомобил бе произведен днес в завода Солерс на Ford във Всеволожск, близо до Санкт Петербург, Русия. Това се оказа двоен празник, тъй като юбилейният автомобил е Ford Focus комби – първият нов Focus комби, произведен в завода.
Слизането от поточната линия на 500 000-ния автомобил – 2.0-литров Focus комби, Titanium, в цвят Candy Red наблюдаваха още Валери Сердюков, областен управител на Санкт Петербург и Александър Соболенко, кмет на община Всеволожск.
Заводът във Всеволожск бе първият неместен и с пълен производствен цикъл в Русия, открит през 2002 г. от Ford. Сега е един от трите завода на Ford Солерс. Понастоящем над 2700 служители работят в завода. Всеки ден се произвеждат около 300 автомобила във всяка от двете смени. Там се произвеждат Focus в трите му варианта - с 4 и 5 врати и комби. От 2009 г. във Всеволожск се произвежда и Mоndeo с 4 врати.
Акционерното дружество Ford Солерс започва работа на 1 октомври 2011 г. и отговаря за производството, вноса и дистрибуцията в Русия на всички продукти с марка Ford, включително автомобили, части и аксесоари. Акционерното дружество Ford Солерс включва производствени сгради във Всеволожск (в региона на Санкт Петербург), Набережния Челни и Елабуга, Татарстан. Ford Солерс ще произвежда също и двигатели и части. Планирани са още изследователска и развойна дейност.


 
Ключови думи:   2002 ford, candy, ford, ford focus, titanium
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте