BMW xDrive Live кацна на пистата в Лесново

Общи 21 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2650 посещения | без коментари

BMW xDrive на живо демонстрира възможностите на интелигентната система за задвижване на всички колела на BMW

BMW xDrive на живо демонстрира възможностите на най-интелигентната система за задвижване на всички колела. Специалното събитие се организира от BMW Group съвместно с академията BMW Driver Training и предоставя възможност на клиенти от цялата страна да изпитат качествата на най-интелигентната система 4x4.

На специално подготвеното трасе на летище Лесново над 300 души имаха възможността да тестват всички 11 модела BMW, които се предлагат със системата BMW xDrive, която осигурява отлична динамика и максимално сцепление при всякакви пътни условия. Тестовете включват различни техники на шофиране под ръководството на професионални инструктори от BMW Driving Training. Четири тестови постановки пресъздават възможни трудни ситуации на пътя, в които BMW xDrive не само гарантира висока проходимост и не позволява възникване на опасност, но и благодарение на отличната маневреност води до по-голяма радост от шофирането. На разположение на участниците бяха автомобили от BMW Серия 3 до флагмана BMW Серия 7.

Видео

BMW Group има над 25 годишен опит в разработването и усъвършенстването на технологии за задвижване на всички колела и заема отлична пазарна позиция в премиум сегмента. Всяко четвърто ново BMW в света през 2010 г. е оборудвано с интелигентната система BMW xDrive. В България 60% от реализираните автомобили са с двойно задвижване. Това развитие се дължи преди всичко на изключителния успех на BMW X-моделите, както и на постоянно нарастващия брой на модификациите с двойно задвижване в почти всички моделни серии. Към момента немският премиум производител предлага 45 модификации, при които променливото разпределение на мощността между предните и задните колела се осигурява от най-интелигентната система BMW xDrive. Изключителното многообразие се простира от BMW X-моделите, през BMW Серия 3 и BMW Серия 5 и обхваща и луксозните лимузини от BMW Серия 7. От 2010 г. двойно задвижване се предлага дори при автомобилите от BMW M GmbH – BMW X5 M и BMW X6 M.








Най-новият двигател, предлаган с BMW xDrive, e първият в света четирицилиндров бензинов агрегат с технологията BMW TwinPower Turbo в BMW X1 xDrive28i, който съчетава директно впръскване High Precision Injection, свръхпълнене на принципа Twin-Scroll, променливо задвижване на разпределителните валове двоен VANOS и променливо газоразпределение VALVETRONIC.

За разлика от други производители, при които двойното задвижване се използва преди всичко за компенсиране на проблемите със сцеплението при BMW xDrive то спомага и за повишаване на динамиката. Системата функционира изцяло на електронен принцип и е способна не само да подобри сцеплението, но и да предотврати възникването на нестабилност. Това е възможно благодарение на реагиращия екстремно бързо електронно управляван многодисков съединител в разпределителната кутия и свързаността му със системата за контрол на стабилността DSC. За пръв път за анализ на ситуацията на пътя освен оборотите на колелата се взимат под внимание и подаваните от DSC данни за завъртането на волана, положението на педала на газта и страничното ускорение, включително и изчисленото на тяхна база положение на автомобила на пътя. Оттук и статусът на xDrive като единствената в света интелигентна система за двойно задвижване.

За разлика от конкурентните системи 4х4 с фиксирано разпределяне на мощността, BMW xDrive незабавно разпознава нуждата от преразпределение на мощността и реагира превантивно, с което предотвратява превъртането на колелата от самото начало. В резултат на това BMW xDrive може да извърши изключително бърза настройка, за да пренасочи до 100% от двигателната мощ към само една от осите, а с въведения при BMW Х6 и предлаган като опция при BMW X1 и BMW X3 Dynamic Performance Control и между лявата и дясната задна гума. Така движението в завои е още по-прецизно, а ускорението още по-голямо при максимално сцепление при излизане от кривата.

Благодарение на BMW xDrive водачите могат да се наслаждават на спортно управление и усещане от задното задвижване на BMW при суха настилка, както и допълнителен контрол при задвижване 4х4, когато условията го изискват. Системата се предлага с голям избор от нововъведения, като Integral Active Steering и Dynamic Stability Control, с помощта на които се постига уникална комбинация от динамика и стабилност на управлението.

Модели предлагани със система за задвижване BMW xDrive:
325i xDrive, 525i xDrive, 330i xDrive, 530i xDrive, 335i xDrive, 525i xDrive, 320d xDrive, 530d xDrive, 330d xDrive, 330d xDrive, 750i xDrive, 750Li xDrive, 740d xDrive, X1 xDrive28i, X3 xDrive28i, X5 xDrive30i, X6 xDrive35i, X1 xDrive18d, X3 xDrive35i, X5 xDrive50i, X6 xDrive50i, X1 xDrive20d, X3 xDrive20d, X5 xDrive30d, X6 xDrive30d, X1 xDrive23d, X3 xDrive30d, X5 xDrive40d, X6 xDrive35d, X5 M, X6 M, X6 ActiveHybrid

 
Ключови думи:   4x4, bmw, bmw bmw, bmw driver training, bmw group, xdrive
 

Снимки


 

Fiat Punto 150 ° Fiat Punto 150 °
21 март 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте