Brabus WIDESTAR GL - Права пропорционалност на размери и красота

Общи 15 декември 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 3873 посещения | без коментари

Мускулеста предна и задна престилка, гигантски 23-инчови колела и потресаващо лице с огромни въздухозаборници и 4 допълнителни светлини – всичко това в световната премиера, която ще представят от Brabus, a именно 2007 WIDESTAR версията на Mercedes GL-Class.

Новите елегантни линии на колата са я направили с пет сантиметра по-широка. Страничните прагове имат повече от визуален ефект – те също така асистират на водача и при паркиране, тъй като светят в тъмното със своите интегрирани светлини.

Предната престилка на Brabus WIDESTAR оптимизира притока на студен въздух към радиатора и предните спирачки. Освен това подобрява активната безопасност с помощните прожектори и фарове за мъгла, както и чрез намаляване на коефициента на челно съпротивление.

Задницата на модела се характеризира със спойлер на покрива, както и със задна престилка, която е напасната да подхожда на по-голямата ширина на модела. Дифузьорът, интегриран в бронята, както и елегантните прорези за четирите ауспуха на стоманената система за отработени газове са доказателство за вниманието на Brabus към детайлите.

Всички компоненти на Brabus са произведение от Pur-R-Rim, което е гаранция за прецизната изработка и за това, че са напълно и перфектно боядисани.

Brabus WIDESTAR е намерил малко място и за огромните гуми. Най-ексклузивната версия има колела Brabus Monoblock E 11Jx23. Джантите с девет спици могат да бъдат обути в гуми Pirelli или YOKOHAMA с размери до 305/35 R 23 и пригодени за най-високите скорости.

Опция могат да бъдат и 21-инчови колела Monoblock VI или 22-инчови от моделните семейства Monoblock VI, E или S.

Автомобилът изглежда най-добре с намален клиренс. Brabus са намалили височината на GL-Class с 30 мм с уникалното въздушно окачване AIRMATIC. Това не само допринася за външния вид на автомобила, но и увеличава безопасността, както и възможностите за спортно шофиране чрез снижаване на центъра на тежестта.

За допълнително подобрение на системата за активна безопасност Brabus предлага и няколко версии на спирачни системи. Най-голямата от тях притежава 12-точкови апаратчета на дисковете и вентилирани 380-милиметрови дискове на предната ос. Задните колела са оборудвани с 6-точкови апаратчета.

Агресивната осанка на WIDESTAR обаче изисква и своя мощен двигател. Brabus предлага тунинг на този компонент за всички модели GL. Освен това клиентът получава единствената по рода си тригодишна гаранция или до 100 000 км. Хубавото е, че важи за абсолютно всички спецификации на двигателите.

Тунинг китовете Brabus Power Xtra са на разположение за особено популярни турбодизели common-rail . Те произвеждат повече мощност, докато в същото време отговарят на ограниченията за вредни емисии Euro IV.

Модулът Brabus D6 увеличава притока на мощност на GL 320 до 272 к.с., а въртящия момент на 590 Нм, постижими още при 1 600 об/мин.

Ако GL 420 CDI бъде екипиран с Brabus PowerXtra D8, то мощността изведнъж скача от стандартните 306 к.с. на 350 к.с., които могат да бъдат достигнати при 3 800 об/мин. Съответно въртящият момент неминуемо става от 700 Нм на 800 Нм. Представянето няма как да не бъде променено в положителна посока по този начин. Атлетът спринтира до 100 км/ч за само 7.1 секунди, което е с половин секунда по-бързо от серийния модел. Максималната скорост пък скача от 230 на 240 км/ч.

За моделите с бензинов двигател V8 GL 450 и GL 500 Brabus предлага двигател с обем от 6.1 литра, като най-мощна версия. Това довежда до 462 к.с. и въртящ момент от 615 Нм. Автомобилът със задвижване на четирите колела ускорява до 100 км/ч за 6 секунди и достига максимална скорост от 255 км/ч.

Всички двигатели Brabus неизменно вървят със специално предназначеното за силни усещания моторно масло ARAL.

Един от водещите принципи на немското тунинг студио е ексклузивността. Видимо е, че той е играл роля и при оформянето на интериора на огромния автомобил. Благодарение на набора от възможности на фирмата клиентът до голяма степен може да получи всичко, което поиска по отношение на интериора. Опции са дори и изключително качествените и меки кожи Mastik и Alcantara

Освен това като в типичен доработен модел могат да се намерят много допълнителни аксесоари. Те варират от специални плоскости вместо изтривалки с логото на Brabus до спортни алуминиеви компоненти, като педали и дръжки за вратите, та дори и ергономичен нов волан.

Мултимедията в колата е един от специалитетите на Brabus. В облегалките на седалките са вградени 7-инчови монитори и DVD-плеър. Тези конзоли могат да бъдат поръчани и с интегриран tabletop.

Мултимедийният пакет може да бъде допълнително разширен с големи екрани, on-board компютър с интернет, както и МР3 плеър, който може да побере до 5000 песни.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте